• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Tips om lekker te ruiken en om de meisjes te verleiden

Tips om lekker te ruiken en om de meisjes te verleiden

Als titel hadden we ook kunnen opteren voor "Tips van ouders aan tieners en pubers". Ouders denken inderdaad niet altijd op het juiste ogenblik aan de juiste argumenten om jongeren, voor wie hygiëne nog geen vanzelfsprekendheid is, te overtuigen.

Adolescentie: meer en meer lichaamsgeuren

Met het ouder worden veranderen de lichaamsgeuren en ze worden ook sterker. De overgang naar de puberteit is tevens de periode waarin men zijn lichaamsgeuren ontdekt en ermee leert omgaan. Dit leerproces is niet vanzelfsprekend, zeker niet voor jongens.

Maar over welke geuren hebben we het eigenlijk? Intieme geuren, de adem, zweetgeuren, onder meer onder de oksels, en zelfs zweetvoeten...
U vindt hieronder een aantal raadgevingen die vanzelfsprekend lijken, maar die de moeite waard zijn om klaar en duidelijk aan jongeren uitgelegd te worden.

Frisse adem

Om geen slechte adem te hebben wanneer men met iemand spreekt of wanneer men een meisje kust, zijn er geen geheimen: men moet dagelijks zijn tanden poetsen. Ideaal is zijn tanden poetsen na iedere maaltijd en vóór elke afspraak met een liefje, en minimaal tweemaal per dag, 's morgens en 's avonds. Indien nodig, kan men zijn tanden poetsen aan een wastafel op school of bij een vriend thuis. Men moet er wel aan denken altijd een tandenborstel en een tube tandpasta bij zich te hebben.
In laatste instantie kan men nog altijd zijn toevlucht nemen tot (suikervrije!) kauwgom. Opgelet: kauwgom kan het tandenpoetsen niet vervangen, het is een eenmalige oplossing.
Uiteraard is tabak de ergste vijand voor een frisse adem.

Bijgewerkt door Dr. Philippe Presles op 25/08/2016
Origineel artikel geschreven door op 07/06/2010

Bronnen: Institut Moncey (gezondheidspreventie)

Vindt u het artikel interessant?