• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  4 mening
 • Commentaren (0)

Tips om huilende baby's te kalmeren

Tips om huilende baby's te kalmeren

Een baby die huilt is een heel normaal verschijnsel. Jonge kinderen hebben geen enkele manier om hun omgeving te beïnvloeden, ze hebben geen woorden om te spreken. Er blijft dus maar één manier over om te laten weten dat er iets mis is!

Enkele tips en kneepjes voor gestreste ouders...

Hoe moet ik reageren als mijn kindje huilt?

Controleer om te beginnen of er niets aan de hand is. Huilen is voor een baby een manier om aandacht te krijgen van zijn ouders, maar het is geen manipulatie, alleen een poging om te communiceren… Als het bijna etenstijd is, als het dekentje is afgegleden, als de baby het te warm of te koud heeft, is de eerste manier om het huilen te stoppen natuurlijk om de situatie bij te sturen! Als de baby dan nog niet ophoudt met huilen, kunt u verschillende tactieken uitproberen.

Baby's huilen soms omdat ze zin hebben om te zuigen

Als uw baby huilt en lijkt aan te geven dat hij wil eten, hoeft u niet altijd meteen de fles te pakken! Zuigen alleen kan ook al een aangenaam en kalmerend effect hebben. U kunt uw kindje dus zijn fopspeen of uw vinger geven zolang het nog niet zelf op zijn duim kan zuigen en zich dus zelf kalmeren. Dit trucje is vooral handig als het nog wat moet wachten op zijn maaltijd, of ook meteen erna als het niet verzadigd is …

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 07/10/2013
Origineel artikel geschreven door op 29/09/2009

Bronnen: Christilla Pellé-Douël: Bébé trucs, uitg. Marabout. Catherine Gourlat: 1001 trucs de maman, uitg. Leduc. Claire Pinson en dr. Marc Sznajder: Bébé mode d'emploi, uitg. Marabout.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Babygehuil: een communicatiemiddel

Vindt u het artikel interessant?