Tips en trucs om acne te verbergen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 21/05/2013 - 16h03
-A +A

Acne mag dan al onschuldig zijn, het kan dodelijk zijn voor je zelfbeeld ... Toch is het zaak om u niet te verstoppen, zelfs niet bij sterke opstoten: een beetje corrigerende make-up en klaar is kees!

Acne maskeren

Dankzij de nieuwste technieken en make-up kun je voortaan bijna alle acneletsels maskeren.
Vooral fonds de teint, compacte, pigmentrijke poeders en camouflerende sticks, crèmes en andere potloden hebben voor een aanzienlijke vooruitgang gezorgd in de strijd tegen acne.

Speciale fonds de teint

Er is een verschil tussen fonds de teint om huidonzuiverheden te maskeren en de klassieke fonds de teint, die meer pigmenten bevatten (tot 40%), wat essentieel is om ze voldoende ondoorzichtig te maken. Bovendien zijn deze corrigerende fonds de teint speciaal ontwikkeld om zeer lang te houden (meer dan acht uur) en om zweet- en waterbestendig te zijn (zodat u er zelfs mee in bad mag).

Sommige merken zijn speciaal bestemd om reliëfverschillen glad te strijken. Bij acne zijn het immers meestal huidonregelmatigheden die een probleem stellen.
Dankzij de optische "gladmaakmethode" kunnen de contouren van elk reliëfverschil voortaan vervaagd worden.

Goed nieuws: vroeger hadden die teintcorrectoren een heel dikke textuur, waardoor het aanbrengen een zekere handigheid vereiste. De producten van de nieuwe generatie zijn veel lichter en dus gebruiksvriendelijker. Bovendien ogen ze ook natuurlijker.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 25/07/2006 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 21/05/2013 - 16h03
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Acné, hygiëne en cosmetica Geüpdatet op 09/12/2003 - 00h00

Het is zeer belangrijk om uw huid regelmatig grondig te reinigen, om alle externe onzuiverheden te elimineren. Bij acné stelt water geen enkel probleem, maar is de keuze van de zeep of de reinigingsgel daarentegen essentieel. Sommige zepen of gels ir...

Acne en zwarte puntjes: ik heb puistjes, wat moet ik doen? Gepubliceerd op 18/11/2013 - 10h25

Er bestaan heel wat verzorgingsproducten tegen puistjes. Welke zijn onmisbaar om ze kwijt te raken, ze te camoufleren en weer een mooie huid te krijgen? Welke producten moet u kiezen voor zwarte puntjes en acnepuistjes?

Acne: zeven tips voor een goede huidverzorging Gepubliceerd op 29/06/2015 - 15h37

Zo’n 80% van de jongeren heeft acne in een minder of meer uitgesproken vorm. In dit geval wordt de huidaandoening veroorzaakt door de puberteitshormonen. Maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne. Hoe moet iemand met acne zijn huid verzorgen z...

Zweten: vijf tips om u deze zomer te schminken zonder te glimmen Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

Vrouwen die makkelijk zweten of een gemengde tot vette huid hebben, kunnen ‘s zomers danig in de problemen komen met hun make-up . Onze specialiste vertelt u hoe u uw make-up kunt fixeren zonder dat ze gaat glimmen en hoe u zelfs als het heet is een...

Meer artikels