De tien meest opgezochte gezondheidsvragen op Google

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/12/2015 - 11h45
-A +A

Onze eerste reflex als we met een vraag zitten, is even surfen op Google. Vooral gezondheidsvragen scoren heel hoog. Welke vragen worden door de internetters het vaakst gesteld rond van gezondheid?

PUB

Gezondheidsvraag nr. 1: is een bronchitis besmettelijk?

Ja, als ze veroorzaakt wordt door een virus - wat meestal het geval is - en neen als de oorzaak een bacterie is, tenzij - en dat is vaak het geval - de bacteriële bronchitis een complicatie is van een virale infectie - zoals griep - en dus makkelijk kan worden doorgegeven.

Is een longontsteking besmettelijk?
De bacteriën die een longontsteking veroorzaken, zijn overdraagbaar (weliswaar minder makkelijk dan de andere luchtweginfecties), al krijgen we niet allemaal een longontsteking. Een longontsteking van virale oorsprong is nog meer besmettelijk.

Hoeveel water moeten we drinken?
Het antwoord op die vraag is omstreden. We hebben hoe dan ook meer water nodig als het warm is, als we aan sport doen, tijdens een zwangerschap of bij borstvoeding.

Hoeveel calorieën moeten we dagelijks binnen krijgen?

Het precieze antwoord hangt van heel veel criteria af: leeftijd, lengte, gewicht, sportieve activiteit, gezondheidstoestand, enz. Alleen een diëtiste kan die vraag geval per geval exact beantwoorden.

Wat is lupus?
Deze vraag heeft alles te maken met de zangeres Selena Gomez die dit jaar verklaarde dat ze lupus heeft.
Lees meer op e-gezondheid: Wat is lupus?

De andere meest opgezochte vragen gaan over de duur van de menstruatiecyclus, het menstruele bloedverlies en het tijdstip van de eisprong.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/12/2015 - 11h45

Health, 4 december 2015, http://news.health.com/2015/12/04/top-health-searches-google-2015/?xid=time.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Wat is lupus? Gepubliceerd op 11/05/2016 - 12h01

Lupus is een auto-immuunziekte . Dat betekent dat het afweersysteem tegen de normale gang van zaken in de eigen cellen aanvalt en die vernietigt. Heel wat organen kunnen zo worden aangetast. Dat maakt dat de symptomen van lupus heel uiteenlopend zijn...

Lupus: zwangerschap is mogelijk Geüpdatet op 15/04/2002 - 00h00

Lupus erythematosus disseminatus (LED) is een ernstig gezondheidsprobleem voor diegenen die eraan lijden. De ziekte tast meerdere organen aan. Vrouwen, die het meest door lupus worden aangetast, mogen zwanger worden, weliswaar onder bepaalde voorwaar...

Vaccins tegen griep: vraag en antwoord Geüpdatet op 29/09/2009 - 00h00

De A H1N1 griep is volop op gang in ons land... Maar over de gewone seizoensgriep horen we amper, hoewel ze in België toch elk jaar tussen de 1000 en 2000 slachtoffers maakt. En ook die begint nu aan haar seizoen. Vaccineren is nog altijd de beste ma...

Meer artikels