• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Thuiswerk: droom of nachtmerrie?

Thuiswerk: droom of nachtmerrie?Vertaler, journalist, secretaresse... Talrijke beroepen kunnen thuis worden uitgeoefend en het Internet is hierbij van onschatbare waarde. Een droom?... Dat valt nog te bezien!

Vrijheid... maar men moet ermee kunnen omgaan!

Thuiswerk is een actueel thema. Maar toch is nog niet iedereen gewonnen voor de idee. In Frankrijk zouden er bijna 400.000 thuiswerkers zijn. In Nederland zijn het er reeds meer dan 200.000.In België nemen de werknemers en de werkgevers nog een afwachtende houding aan. Voor talrijke personen blijft het kantoor als werkplek symbool staan voor een sociaal statuut.

Positieve ervaring mits discipline

Martine, vertaalster, ziet er heel wat voordelen in: "Ik kan mijn werk zelf organiseren; ik kies zelf op welke uren ik werk en heb geen last meer van de drukte op kantoor." Bovendien hoeft ze niet meer te pendelen; dit bespaart haar heel wat tijd want om te werken hoeft ze zich slechts 5 meter te verplaatsen.Een levenskwaliteit om van te dromen, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Het is immers niet gemakkelijk te weerstaan aan de verleiding om bij de eerste tekenen van vermoeidheid onderuit te zakken voor de televisie of om tijdens de winter lang in bed te blijven liggen. Ook Martine ziet nadelen: "Er is geen grens tussen beroeps- en privé-leven en als men kleine kinderen heeft, is thuiswerk moeilijk te realiseren."

Artikel gepubliceerd door op 24/09/2002

Bronnen: Psychonet Production

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten