Thonon-dieet

Geüpdatet door Paule Neyrat, diététicienne op 19/08/2015 - 09h01
-A +A

"Het Thonon-dieet werd ontwikkeld door een arts uit het UZ van de stad Thonon-les-Bains. Deze arts had de wens zijn patiënten bij de afslanking te ondersteunen. Hoewel het dieet nooit door het universitair ziekenhuis erkend werd, raakte de methode enkele jaren later razend populair door zijn effectiviteit wat nu niet langer bewezen hoeft te worden.”

Deze zin wordt vermeld op de hoofdpagina van de website die aan dit dieet gewijd is. Een wetenschappelijke referentie wordt hier uiteraard niet vermeld.

Hoewel er weliswaar een ziekenhuis in Thonon is, bestaat er geen UZ (universitair ziekenhuis). Het mysterie rond de auteur van dit gevaarlijk dieet blijft dus bestaan. Het dieet is helaas erg in trek, omdat het belooft tot 10 kilo af te vallen in slechts 14 dagen.

PUB

De principes van het Thonon-dieet

Het gaat om een uiterst caloriearm dieet dat men 14 dagen lang moet volgen.

  • Zout, suiker, vetten en alcohol zijn streng verboden.

  • De menu's van één week worden aangegeven en u moet er zich dan ook strikt aan houden.

  • U neemt 's morgens koffie of thee, soms zonder iets erbij, soms met een beetje melk, een broodje of geraspte wortelen.

  • De lunch en het avondeten bestaan uit één of twee gekookte eieren, een biefstuk, gegrilde kip of licht gekookte vis met groene sla, soms met tomaten of wortelen. U kunt tweemaal per week fruit eten.

  • Op zondagavond mag men alles eten wat men wil, behalve natuurlijk de verboden producten.

  • Saladedressing wordt gemaakt van yoghurt of citroensap.

  • U moet veel water drinken.

  • Eten moet u in roze borden, omdat deze kleur het hongergevoel vermindert.

Om tekorten te voorkomen, is het aanbevolen om voedingssupplementen te gebruiken (risico’s worden op de website vermeld).

 

Voordelen van het Thonon-dieet

  • U hoeft niet te koken.

  • U slankt snel af als u niet reeds onuitroeibare jojo-kilo's verzameld heeft.

Initialement publié par Paule Neyrat, diététicienne le 12/04/2014 - 11h36 et mis à jour par Paule Neyrat, diététicienne le 19/08/2015 - 09h01
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Diëten: wat is een gevaarlijk dieet en waarom? Geüpdatet op 30/04/2014 - 12h02

In de lente zijn allerlei diëten waarmee we nog snel enkele kilo’s willen kwijtraken voor de zomer heel populair. Al deze snelle vermageringskuren, of crashdiëten zijn gevaarlijk. Ze effenen allemaal het pad voor obesitas. Sommige kunnen zelfs onze g...

Welk is het doeltreffendste dieet? Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

Elke maand, of toch bijna, komt iemand met een nieuw dieet op de proppen. Het gevolg is dat men door de bomen het bos niet meer ziet en dat zelfs wetenschappers moeite hebben om te bewijzen welke diëten het doeltreffendst zijn om gewicht te verliezen...

Meer artikels