• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Getuigenissen (0)

Thalassotherapie, puur genieten

Thalassotherapie, puur genieten

Mensen die een thalassokuur hebben gedaan, willen meestal maar één ding: zo snel mogelijk teruggaan!  Zeewater, algen, modderbaden ... Ontdek nu ook bij u thuis de vele weldaden van een thalassotherapie.

Thalasso: zeewater

In de balneotherapie, een onderdeel van de thalassotherapie, wordt therapeutisch gewerkt met baden van zeewater. Het water wordt eerst verwarmd zodat de huidporiën uitzetten en de helende elementen in het zeewater makkelijker in de huid dringen. U kunt deze weldoende effecten nog aanvullen met andere geneugtes zoals hydrojets, onderwatermassages en bubbelbaden. Geniet voortaan ook thuis van de weldaden van de balneotherapie. In de handel kunt u bruistabletten kopen die u gewoon in uw badwater kunt laten oplossen. Nog beter is dat u ze tegen uw wervelkolom aan houdt voor een echte bubbelmassage!

 

Thalasso: algen op het programma

Een thalassokuur is in de eerste plaats gebaseerd op de algotherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van (warme of koude) algen in de vorm van lokaal aan te brengen crèmes, brijomslagen en baden. De algen werken sterk hydraterend, waardoor de oligo-elementen makkelijker in de huid dringen. De meest gebruikte algen zijn fucus algen en laminaire algen. Beide soorten worden in zee verzameld en dan fijngemalen. In de handel is een breed gamma aan verzorgingsproducten op basis van algen te krijgen. U mag ze één keer per week gebruiken in de vorm van afslankingsomslagen (lichaam) of maskers tegen het verouderen (gezicht).

 

Artikel gepubliceerd door op 15/03/2011

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

Uw interactief gedeelte over In vorm

Neem deel aan de meest recente discussies