Thalassotherapie helpt tegen cellulitis

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 04/12/2007 - 00h00
-A +A

Wat kan thalassotherapie ons bijbrengen tegen die vervloekte cellulitis? Voornamelijk massages, maar ook verstevigende huidverzorging, stimulerende en dieetprogramma's.

PUB

Massages tegen cellulitis

Tegen cellulitis, is massage de eerste en belangrijkste behandeling. Thalassokuren hebben het voordeel dat zij verschillende soorten massages aanbieden. Naast de veelbesproken lymfedrainage die uitgevoerd wordt door een professional die hiervoor opgeleid is, doet het gebruik van zeewater wonderen, bijvoorbeeld onder de vorm van waterstralen en van een onderwaterdouche. In het eerste geval gaat het om een massage op afstand, waarbij waterstralen onder variabele druk gericht worden op bepaalde zones van het lichaam. Een hydrotherapeut zorgt voor deze behandeling. De onderwaterdouche werkt volgens hetzelfde principe, maar de behandeling gebeurt hier in een zeewaterbad. In een thalassokuur worden ook massages aangeboden die beroep doen op de techniek 'palpé roulé', zoals de endermologie (de Cellu M6-techniek bijvoorbeeld), die gebruikmaakt van een massageapparaat die de huid aanzuigt en waarbij de huidplooi dan bewerkt wordt met in- en uitrollende bewegingen van de twee rollen in de behandelkop.

Stimuleren

In het water worden massages met waterstralen aangevuld met eenvoudige oefeningen die een beroep doen op de spieren van de dijen. De lichamelijke activiteit, gekoppeld aan de masserende waterstralen, is een uiterst interessante methode tegen cellulitis.

Naast de specifieke verzorging, bieden thalassokuren ook een programma met oefeningen, zoals aquagym, die het mogelijk maken om iets aan zijn figuur te doen. In het water verdwijnt het lichaamsgewicht, terwijl de druk van het water alle spieren in harmonie doet werken.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 04/12/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Lipolyseverbod: wat zijn nu de oplossingen tegen cellulitis? Geüpdatet op 06/06/2011 - 18h57

Onlangs werd in Frankrijk de lipolyse behandeling van cellulitis verboden. Ook al is deze techniek in België legaal, toch past het zeer voorzichtig te zijn. We moeten ons nu dus afvragen op welke methoden we nog een beroep kunnen doen in de strijd te...

Cellulitis: twee doeltreffende remedies Gepubliceerd op 19/02/2013 - 14h03

Cellulitis is de gezworen vijand van vrouwen, ongeacht of ze nu te veel kilo's heeft of niet. De aandoening kan heel lokaal voorkomen op de heupen, of verspreid op de billen en dijen. Maar in beide gevallen is cellulitis onesthetisch en tast ze ons z...

10 tips om van cellulitis af te raken Geüpdatet op 30/09/2008 - 00h00

Heel veel vrouwen hebben last van cellulitis. Niet alle vrouwen maken er een zwaar probleem van, maar toch oogt het niet echt esthetisch. Cellulitis helemaal weg krijgen is mogelijk, maar het vergt wel heel veel geduld… En het trouw opvolgen van deze...

Twee massagetechnieken voor strakke dijen Gepubliceerd op 18/03/2013 - 11h50

De massagetechniek "kneden en rollen" is bekend ter bestrijding van cellulitis . Maar er bestaan ook andere types van massage voor wie strakkere dijen wil . Enkele massagetips om de weefsels meer te doen bewegen en een mooie strakke huid te krijgen.

Meer artikels