• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Testosteron: ook voor de vrouwen!

Testosteron: ook voor de vrouwen!De menopauze leidt in een aantal gevallen tot een vermindering van het libido. Om de vrouwen te helpen hun seksuele begeerte terug te vinden, wordt soms voorgesteld een testosteronsupplement te geven. Wat kan men daarvan verwachten?

Testosteron helpt vrouwen die in de menopauze verkeren


Wanneer ze in de menopauze zijn, stellen talrijke vrouwen een daling van de seksuele begeerte vast. Om daaraan te verhelpen, lijkt een testosteronsupplement tegenwoordig de ideale oplossing. Aanvankelijk werd deze behandeling op punt gesteld voor vrouwen die door een chirurgische ingreep in de menopauze waren terechtgekomen. Dat waren vrouwen die om medische redenen (fibroom, kanker…) een hysterectomie (wegnemen van de baarmoeder) en/of een ovariëctomie (wegnemen van de eierstokken) hadden ondergaan.

Matige doeltreffendheid tegen de vermindering van het libido


Een recent onderzoek heeft aangetoond dat de toediening van testosteron (door gebruik te maken van een patch) leidde tot een verbetering van de seksuele begeerte en voldoening bij vrouwen in de menopauze die geen oestrogeensupplement namen. De noodzakelijke dosis om deze resultaten te bereiken, kan nochtans leiden tot bijwerkingen, onder meer een vermeerdering van de beharing. Bovendien zijn de gevolgen op lange termijn op dit ogenblik nog zogoed als onbekend. De studie noteerde bijvoorbeeld 4 gevallen van borstkanker onder de 407 vrouwen die een testosteronsupplement hadden gekregen. In de groep die een placebo toegediend gekregen had (geen testosteron dus), werd daarentegen geen geval van borstkanker vastgesteld.

Artikel gepubliceerd door op 15/06/2009

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden