• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Getuigenissen (0)

Terug naar school: enkele ideeën om aan het sporten te gaan voor uw kind

Terug naar school: enkele ideeën om aan het sporten te gaan voor uw kind

Regelmatig aan sport doen is belangrijk voor de gezondheid, maar welke sport zal uw kind aantrekkelijk vinden? En welke sport zou voor uw kind het meest gezond zijn?

We bieden u een minigids over de sporttakken die bestemd zijn voor kinderen.

Heeft sport een impact op de groei van de kinderen?

Sportbeoefening is sterk aanbevolen voor alle kinderen, maar dan wel op sommige voorwaarden. Kinderen zijn inderdaad nog niet volgroeid. Hun bewegingen zijn minder beheerst, hun concentratievermogen zwakker. En vooral, ze moeten nog groeien…

Sportbeoefening verhindert hen niet te groeien en versnelt de groei evenmin. Toch heeft sport een impact op de groei: een intensieve sport gaat de groei vertragen. En soms leidt sportbeoefening tot een beter postuur, zodat het kind groter lijkt. Omwille van deze redenen, is het belangrijk aan een kind duidelijk te maken dat zijn lichaam grenzen heeft en dat met die grenzen rekening moet worden gehouden.

Basketbal voor de kinderen

Enkele jaren geleden nog een hippe sport, is basketbal tegenwoordig minder trendy. De sport biedt nochtans heel wat voordelen: als teamsport die het respect voor de regels en de tegenstander aanmoedigt, is basketbal een complete sport, die de uithouding en een goede coördinatie ontwikkelt.

Deze sport is zeker aan te raden aan kinderen die complexen hebben wegens hun grootte. Bij basketbal wordt dat net een troef! Voor de jongsten (tot 12 jaar) bestaat ook minibasket en voor de allerjongsten zelfs babybasket.

En daarnaast?

Handbal, voetbal, volleybal, maar ook baseball, hockey (op ijs of op gras) en nog veel meer… Alle teamsporten kunnen een bijdrage leveren om uw kind de voordelen te bezorgen die te maken hebben met de praktijk in groepsverband van een veeleisende sport.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/11/2013
Origineel artikel geschreven door op 04/08/2009

Bronnen: Michel Binder: "Votre enfant et le sport" (Uw kind en de sport), uitg. Marabout

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Populairste sporten in België en gezondheid

Vindt u het artikel interessant?