Terug naar school: enkele ideeën om aan het sporten te gaan voor uw kind

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/11/2013 - 15h04
-A +A

Regelmatig aan sport doen is belangrijk voor de gezondheid, maar welke sport zal uw kind aantrekkelijk vinden? En welke sport zou voor uw kind het meest gezond zijn?

We bieden u een minigids over de sporttakken die bestemd zijn voor kinderen.

PUB

Heeft sport een impact op de groei van de kinderen?

Sportbeoefening is sterk aanbevolen voor alle kinderen, maar dan wel op sommige voorwaarden. Kinderen zijn inderdaad nog niet volgroeid. Hun bewegingen zijn minder beheerst, hun concentratievermogen zwakker. En vooral, ze moeten nog groeien…

Sportbeoefening verhindert hen niet te groeien en versnelt de groei evenmin. Toch heeft sport een impact op de groei: een intensieve sport gaat de groei vertragen. En soms leidt sportbeoefening tot een beter postuur, zodat het kind groter lijkt. Omwille van deze redenen, is het belangrijk aan een kind duidelijk te maken dat zijn lichaam grenzen heeft en dat met die grenzen rekening moet worden gehouden.

Basketbal voor de kinderen

Enkele jaren geleden nog een hippe sport, is basketbal tegenwoordig minder trendy. De sport biedt nochtans heel wat voordelen: als teamsport die het respect voor de regels en de tegenstander aanmoedigt, is basketbal een complete sport, die de uithouding en een goede coördinatie ontwikkelt.

Deze sport is zeker aan te raden aan kinderen die complexen hebben wegens hun grootte. Bij basketbal wordt dat net een troef! Voor de jongsten (tot 12 jaar) bestaat ook minibasket en voor de allerjongsten zelfs babybasket.

En daarnaast?

Handbal, voetbal, volleybal, maar ook baseball, hockey (op ijs of op gras) en nog veel meer… Alle teamsporten kunnen een bijdrage leveren om uw kind de voordelen te bezorgen die te maken hebben met de praktijk in groepsverband van een veeleisende sport.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 04/08/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/11/2013 - 15h04

Michel Binder: "Votre enfant et le sport" (Uw kind en de sport), uitg. Marabout

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Elk in zijn bed! Geüpdatet op 20/05/2003 - 00h00

Mama, ik ben bang, mag ik bij jou in bed komen? Welk kind heeft nooit eens zin om in het bed van zijn ouders te slapen? Welke ouder heeft zijn kind nog nooit toegestaan even bij hem in bed te kruipen? Als de uitzondering een leef- en slaapgewoonte wo...

Geen sterke botten zonder melk Geüpdatet op 25/11/2003 - 00h00

Het aantal botbreuken ligt drie maal hoger bij kinderen die geen melk drinken. Een reden om de trend van de frisdrankconsumptie bij de jeugd om te buigen: meer melk drinken is de boodschap.

Meer artikels