Terrine van zalm met venkel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 21/09/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
picknick
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

2 venkelknollen
450 g zalmfilet zonder vel
150 g verse kwark
2 eiwitten
1 mespunt kerriepoeder
2 takjes dille
5 g boter
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van Terrine van zalm met venkel



Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de venkelknollen en maak ze schoon. Snij ze in vieren. Kook ze 10 tot 15 minuten in licht gezouten kokend water en laat uitlekken.

Controleer de zalmfilet op graten, snij er 150 gram in repen en de overige 300 gram in grote blokjes.

Mix de uitgelekte venkel tot puree. Doe er 3 eetlepels van in een kom.

Doe in de rest van de venkelpuree de kwark, 1 eiwit, zout, peper en het kerriepoeder. Meng goed en zet opzij.

Mix de zalmblokjes samen met de apart gehouden venkelpuree. Doe er het andere eiwit bij, wat zout en peper en meng goed.

Stroop de dilleblaadjes af en hak ze fijn.

Maak de boter zacht en vet er met een kwastje een terrine mee in.

Giet de helft van de zalmpuree erin. Spreid mooi en gelijkmatig open en strooi er de helft van de dille op.
Giet er nu een derde van de venkelpuree op en maak glad.
Leg daar de zalmreepjes op en giet er de helft van de overblijvende venkelpuree op.
Ga verder met de rest van de zalmreepjes en de rest van de venkelpuree. Maak glad en strooi er de rest van de dille op.
Eindig met de rest van de zalmpuree. Maak glad en druk goed aan. Klop een paar keer met de terrine op het aanrecht. Doe er een vel aluminiumpapier over.

Zet de terrine in een ovenschotel met hoge randen. Giet de schotel tot op ongeveer een derde van de terrine met water en zet 45 minuten in de oven.
Laat de terrine eerst afkoelen en zet ze dan in de koelkast. Dien goed koud op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 21/09/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB