Terrine van wortelen

Recept aangemaakt op 19/01/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/03/2015 - 10h04
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

2 kilo wortelen
8 blaadjes gelatine
1 bosje platte peterselie
30 cl sinaasappelsap
2 koffielepels gemalen komijn
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van terrine van wortelen

Schraap de wortelen en snij ze in dunne schijfjes.
Kook ze 10 tot 15 minuten in licht gezouten kokend water.

Zet de gelatine te week in een kom met koud water. Haal de plukjes peterselie van de blaadjes.

Giet de wortelen af zodra ze bijna zacht zijn en doe ze weer in de pot.

Giet het sinaasappelsap erbij en breng op smaak met het komijnpoeder. Laat weer verder koken tot de wortelen mooi zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de gelatine af en pers ze uit tussen uw vingers. Doe ze bij de wortelen en roer goed tot de gelatine is opgelost.

Bedek een cakevorm met een vel bakpapier en zorg dat het ruim over de rand komt.
Leg er een laag wortelen in en strooi er peterselie over. Ga zo voort met de volgende wortelen en een laag peterselie. Ga zo voort tot de cakevorm helemaal vol is.
Giet nu het sap erover en ga heen en weer met de vorm om het mooi te verdelen.
Vouw het bakpapier dicht. Zet de vorm in de koelkast en laat minstens 3 uur staan.

Haal de pastei van wortelen uit de vorm en snij hem in plakken.

Dien de terrine van wortelen goed koel op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 19/01/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/03/2015 - 10h04
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB