Terrine van sardines

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 31/08/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen


1,2 kilo sardines
2 tomaten
4 sjalotjes
2 teentjes look
6 takjes peterselie
1 scherp rood pepertje
2 eetlepels ciderazijn
2 mespunten grof zeezout
1 takje tijm
1 laurierblad
2 eetlepels olijfolie

Bereiding


Laat de sardines door uw visboer fileren.
Was ze voorzichtig en haal er met een epileerpincet alle graten uit.
Ontvel de tomaten, verwijder alle zaadjes en snij het vruchtvlees in heel kleine stukken.
Pel de sjalotjes en de look en hak ze fijn.
Was de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en hak die fijn.
Verkruimel het pepertje.
Giet de azijn en het zout in een kom en roer goed tot alles is opgelost. Doe de afgestroopte tijmblaadjes erbij, samen met het verkruimelde laurierblad, de tomatenblokjes, de sjalotjes, de look en de peterselie, het pepertje en de olijfolie. Roer goed.
Leg de sardines in een terrine met de velkant naar boven, en giet over elke laag een deel van de marinade. Druk aan met de vingers. Dek af met een vel aluminiumpapier en zet er een plank met een gewicht op. Zet een nacht in de koelkast.
Dien de goed gekoelde terrine de volgende dag op en geef er warme sneetjes geroosterd volkorenbrood bij.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 31/08/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB