Terrine van prei en avocado met tomatencoulis

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/04/2017 - 12h20
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

Wit van prei: 10
Gelatine: 3 bladeren
Avocado: 1
Citroenen: 2
Lichte room: 3 eetlepels
Trostomaten: 8
Peterselie: 2 takjes
Zout, peper van de molen

PUB

Terrine van prei en avocado met tomatencoulis: bereiding

Maak het wit van de prei schoon en was het grondig.
Doe het in gezouten kokend water. Laat 20 à 25 minuten koken.

Leg de gelatineblaadjes 10 minuten te weken in een kom met koud water.

Schil de avocado. Plet het vruchtvlees met een vork, samen met het sap van een citroen. Breng op smaak met zout en peper.

Warm de lichte room op in een kleine kom.
Pers de gelatine uit tussen uw vingers. Voeg ze eraan toe. Meng tot ze volledig is opgelost.
Breng op smaak met zout en peper.

Laat de preistengels uitlekken. Leg ze in een slakom gevuld met water en ijsblokjes om ze af te koelen. Laat ze opnieuw uitlekken. Leg ze op een doek om ze goed te laten drogen.

Giet wat room met gelatine op de bodem van een cakevorm. Laat die in de diepvriezer 10 minuten stollen.

Schik een laag prei in de vorm. Leg daar de avocadopuree op. Leg zo de hele schaal vol.
Giet de rest van de room met gelatine erover. Schud de vorm om alles goed te verdelen. Zet de kom minstens 4 uur in de koelkast.

Pel de trostomaten en ontpit ze. Snij het vruchtvlees in grote stukken. Mix het met zout, peper van de molen en het sap van een citroen. Zet de coulis in de koelkast.

De schotel goed koud opdienen met de tomatencoulis.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/04/2017 - 12h20
PUB