Terrine van plattekaas met aardbeien

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/04/2014 - 10h32
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Plattekaas: 1 kg
Aardbeien: 1 kg
Gelatine: 8 bladeren
Citroenen: 4
Poedersuiker of zoetstof: 4 eetlepels
Eiwitten: 4
Frambozen: 2 bakjes
Verse munt
PUB

Bereiding van terrine van plattekaas met aardbeien

Giet de plattekaas in een kom.

Verwijder het steeltje van de aardbeien en was ze.
Hou er een tiental opzij, mix de rest.
Giet de helft van deze coulis in een cakevorm en zet die 30 minuten in de diepvriezer.

Laat de gelatine zacht worden in een glas koud water.
Pers het sap van de citroenen en giet het in een kom.
Laat de gelatineblaadjes uitlekken en pers ze tussen uw vingers. Voeg ze bij het citroensap en laat ze op een zacht vuurtje smelten. Laat het geheel vervolgens lauw worden.

Sla de eiwitten op tot sneeuw. Giet dat bij de plattekaas met twee eetlepels suiker of zoetstof en de lauwe gelatine. Goed mengen tot het geheel goed homogeen is.

Giet de helft van deze bereiding in de vorm, op de gekoelde coulis. Strijk glad met een spatel. Zet het 15 minuten in de diepvriezer.

Giet er daarna de rest van de coulis en de plattekaas in opeenvolgende lagen op, en zet de kom telkens weer in de diepvriezer. Als de vorm is gevuld, zet u die 4 uur in de koelkast.

Haal de terrine uit de vorm door de bodem van de vorm 5 seconden in de gootsteen gevuld met warm water onder te dompelen. Keer de vorm om op een schotel. Snij ze in schijven. Verdeel de inhoud van een bakje frambozen en de resterende aardbeien. Decoreer met muntblaadjes.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 14/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 08/04/2014 - 10h32
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB