Terrine van meloen met aardbeien

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/07/2013 - 15h17
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

Gelatine : 5 bladeren
Water: 25 cl
Witte port: 4 eetlepels
Poedersuiker: 2 eetlepels
Meloen: 1
Aardbeien: 250 g
Frambozen: 1 bakje
Verse munt

Bereiding verrine van meloen met aardbeien

Laat de gelatineblaadjes zacht worden in wat koud water.

Warm 25 cl water op. Voeg de gelatineblaadjes één na één toe. Meng.

Giet er de port en de suiker bij. Mengen en laten afkoelen.

Schil de meloen. Verwijder alle pitten.
Snij het vruchtvlees in kleine staafjes of stukjes.

Spoel de aardbeien, haal de steeltjes eraf en snij ze in schijven.

Giet wat gelei op de bodem van een schotel van 25 cm. Zet ze 15 minuten in de koelkast.
Leg er vervolgens het fruit in en wissel de kleuren met elkaar af.
Giet er de gelei over.

Zet de vorm minstens 12 uur in de koelkast.

Haal de terrine uit de vorm en schik ze op een schotel.
Schik de frambozen eromheen. Decoreer met muntblaadjes.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/07/2013 - 15h17
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB