Terrine van konijn in gelei

Recept aangemaakt op 04/03/2013 - 14h07 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/11/2014 - 21h02
-A +A
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
50 minutes
Ingrédients :

1 tot 1,5 kg konijn
1 kalfspoot
2 wortelen
1 ui
2 teentjes look
1 kruidnagel
1 kruidentuiltje
2 blokjes gevogeltebouillon
30 cl witte wijn
10 cl cognac
1 boeket peterselie
Zout, peper

Bereiding voor terrine van konijn in gelei

Snijd het konijn in stukken. Breek de kalfspoot in twee

Schil de wortelen, ui en knoflook. Prik de kruidnagel in de ui. Plet de teentjes knoflook.

In een grote braadpan, legt u het konijn, de kalfspoot en de groenten. Voeg het kruidentuiltje, de blokjes kippenbouillon, een beetje zout en 10 peperkorrels toe.

Bevochtig met een liter water en 30 cl witte wijn. Breng aan de kook op een laag vuur. Kook 30 minuten.

Voeg dan de cognac toe en bak nog eens 30 tot 40 minuten, tot het vlees van de konijn goed loskomt van het bot.

Was, droog en dun de peterselie uit. Hak ze fijn.

Haal de stukken konijn eruit en laat ze afkoelen. Ontbeen ze. Snijd het vruchtvlees met een mes.

Zeef de bouillon. Bewaar de gesneden wortelen. Zet op het vuur en laat de helft te verminderen.

In een terrine maakt u laagjes van konijn met gesneden wortelen. Bestrooi elke laag met gehakte peterselie. Giet het lauw geworden sap erop. Laat afkoelen en zet in de koelkast voor 24 uur.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 04/03/2013 - 14h07 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/11/2014 - 21h02
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB