Terrine met twee zalmsoorten

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 04/03/2013 - 13h42
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
90 minutes
Ingrediënten :

Prei: 2 grote stengels
Gerookte zalm: 200 g
Rauwe zalm, gevild en ontgraat: 500 g
Dikke room: 4 eetlepels
Eieren: 4
Gehakte peterselie: 1 eetlepel
Gehakte bieslook: 1 eetlepel
Gehakte dille: 1 eetlepel
Olie: 1 dessertlepel
Zout, peper
PUB

Bereiding van terrine met twee zalmsoorten

Hak de kruiden fijn. Maak de prei schoon en was ze. Laat ze 10 minuten koken in gezouten kokend water en laat ze vervolgens uitlekken.

Neem de grote buitenste bladeren weg en leg ze plat op keukenpapier. Snij de rest van de prei in fijne reepjes.
Snij de gerookte zalm in stukjes en mix ze. Voeg vervolgens de room, de eieren en de kruiden toe en mix nog 2 minuten. Giet de bereiding in een slaschaal, voeg de preireepjes eraan toe, breng op smaak met zout en paprika en meng.

De oven voorverwarmen op 120° C (stand 4).
Pocheer de rauwe zalm 5 minuten in het gezouten kokend water, laat hem uitlekken en lauw worden. Leg hem schijfje per schijfje in de slaschaal met het schuim en meng het geheel zachtjes, zonder hem te breken.

Olie een rechthoekige schaal (of een cakevorm) van 25 cm in met een penseel. Beleg die met de grote preibladeren en laat ze tot over de rand komen. Giet er de bereiding in en plooi de preibladeren over de bovenkant.
Zet de schotel op de ovenplaat en voeg een weinig water toe. Laat dat een uur in de oven staan.

Neem de kom uit de oven, laat ze afkoelen en zet ze minstens 4 uur in de koelkast. Neem ze uit de koelkast een half uur vóór u het gerecht uit de schotel neemt en op een dienblad legt.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 14/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 04/03/2013 - 13h42
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB