• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Tegen 2015 een vaccin tegen knokkelkoorts?

Artikel gepubliceerd door op 16/09/2014

Bronnen: Ministère de la Santé, perscommuniqué 5 september 2014.


Tegen 2015 een vaccin tegen knokkelkoorts?

Het eerste vaccin tegen knokkelkoorts maakt zijn beloftes waar. Het middel zou in 2015 op de markt komen.

Vaccin tegen knokkelkoorts: een eerste grote doorbraak

De eerste tests werden in Azië uitgevoerd en gaven uitstekende resultaten. Een tweede studie werd uitgevoerd in Latijns-Amerika bij 20.000 kinderen. Daarin kon worden aangetoond dat het vaccin in 60 % van de gevallen werkte en het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van een infectie met 80 % daalde.

Nu kunnen de klinische tests van fase III beginnen. Dat wekt de hoop dat er tegen volgend jaar een vaccin beschikbaar is tegen knokkelkoorts.

Wereldwijd krijgen miljoenen mensen met knokkelkoorts te maken

Het zou het eerste doeltreffende vaccin zijn tegen de vier serotypes van het virus dat knokkelkoorts veroorzaakt (DEN-1, DEN-2, DEN-3, DEN-4). Ter herinnering: het knokkelkoortsvirus wordt overgedragen door beten van muggen van het aedes-type die besmet zijn met een van deze vier serotypes. De ziekte manifesteert zich door griepachtige symptomen of bloedingen die heel ernstig kunnen zijn.

Wereldwijd worden vele miljoenen mensen er het slachtoffer van, vooral dan in Azië en Latijns-Amerika. Elk jaar raken 500.000 mensen besmet. Een heel groot deel ervan zijn kinderen.

Artikel gepubliceerd door op 16/09/2014

Bronnen: Ministère de la Santé, perscommuniqué 5 september 2014.

Vindt u het artikel interessant?