• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  6 mening
 • Getuigenissen (0)

Te weinig groenten?

Artikel gepubliceerd door op 01/11/2011


Te weinig groenten?

Het is algemeen bekend: we zouden allemaal minder vlees en meer groenten moeten eten. Het is goed voor de planeet, voor onze gezondheid en voor de darmtransit. Vindt u dat makkelijker gezegd dan gedaan? Wel, voortaan kunt u voor tips en ideeën terecht op de nieuwe website van een merk van vegetarische producten.

Plantaardig plan om meer groenten te eten

Laat u niet misleiden: de website www.plantaardig-plan.be is een commercieel initiatief. Ze wordt gefinancierd door een grote firma die eetwaren op basis van soja produceert en heeft dus als bedoeling om die producten te verkopen. Maar niets belet u om er enkele ideeën op te doen, ook al bent u geen fan van soja!

 

Om toegang te krijgen tot het op maat gemaakte programma, hoeft u enkel een aantal persoonlijke gegevens in te vullen (leeftijd, gewicht, lengte, geslacht, eetgewoonten…). Daarna krijgt u recepten aangeboden voor lichte en volwaardige maaltijden. Het prettige is dat het niet de bedoeling is om voortaan van vlees of zuivelproducten af te zien, maar gewoon om de hoeveelheden te verminderen… en dus het verbruik van groenten, peulvruchten en andere, te verhogen. In de sandwiches bij het ontbijt zit bijvoorbeeld nog altijd zalm, maar slechts 120g voor de twee; de portie wordt aangevuld met witte uitjes en een tarweslaatje. Per week worden maar enkele gerechten in een 100% vegetarische versie aangeboden. Een ander groot voordeel is dat de recepten voor bijgerechten met groenten vrij uitgebreid en origineel zijn. Dat geeft meteen zin om op uw bord extra plaats toe te kennen aan groenten, of toch op zijn minst evenveel als aan vlees.

 

Eén minpuntje: de recepten volgen helemaal de seizoenen niet. Dat druist eigenlijk in tegen het idee van een voeding die respect betoont voor de planeet. Maar u kunt de gerechten natuurlijk altijd naar uw hand zetten!

Artikel gepubliceerd door op 01/11/2011

Deze post maakt deel uit van de blog van Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste , Blog van de redactie

Vindt u het artikel interessant?