Te veel cellulitis? Pas uw voeding aan!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/07/2011 - 13h50
-A +A

Cellulitis is natuurlijk niet weg te krijgen enkel en alleen door te diëten, maar toch speelt de voeding een rol in het ontstaan en ook in het eventueel verdwijnen ervan… Hieronder vindt u vier grote principes waarmee u cellulitis beter kunt bestrijden.

PUB

1) Veel drinken, liefst tussen de maaltijden

De bedoeling is om bij beetjes te drinken, niet veel in één keer dus, maar zeer regelmatig, en zo over de hele dag aan een totaalverbruik van minstens anderhalve liter te komen.
Wat? Water natuurlijk, eventueel volgens smaak aangevuld met kruidenthee en een beetje groene thee (de voordelen van groene thee voor de algemene gezondheid hoeven niet meer te worden aangetoond).
Twee goede tips: als u geen groene thee lust, doe er dan een beetje zwarte, niet geparfumeerde thee onder om de smaak wat te verdoezelen en verminder daarna geleidelijk aan. Als u gevoelig bent voor theïne, giet dan het water na 1 minuut trekken weg en drink alleen de daarna getrokken thee.

2) Beperk suiker

Als u minder cellulitis wilt en moet besparen in de opname van het aantal calorieën, dan zult u uw inspanningen vooral moeten richten op het aspect suiker. De eerste stap : mijd gezoete dranken en alcohol. Wees ook zuinig met kunstmatige zoetmiddelen. Ze helpen wel om het gewicht onder controle te krijgen, maar het grote nadeel is dat ze de smaak voor suiker in stand houden. Gebruik ze dus met mate.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 13/05/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/07/2011 - 13h50

Sophie Chevalier en Sioux Berger, Affiner sa silhouette, uitgeverij Flammarion.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Vermijd cellulitis tijdens de zwangerschap Gepubliceerd op 18/12/2013 - 09h53

Zwangerschap en cellulitis hebben iets met elkaar omwille van de hormonale verandering die de zwangerschap met zich meebrengt. Maar is het, ondanks alles, toch mogelijk om ons te ontdoen van die cellulitis, of zelfs om het verschijnen ervan te vermij...

Welke planten om cellulitis te bestrijden? Gepubliceerd op 26/10/2012 - 11h40

Infusies van planten of plantenthees zijn geen mirakeloplossing tegen cellulitis. Maar ze kunnen wel een duwtje in de rug geven . Sommige planten hebben interessante eigenschappen: drainerend, ontzwellend en circulatiebevorderend. Men beveelt altijd...

Vijf strategieën tegen cellulitis op de dijen Geüpdatet op 25/07/2011 - 12h16

Cellulitis zijn zeer plaatselijke vetophopingen in typisch vrouwelijke zones. Hoe raakt u af van dit weinig esthetische fenomeen en krijgt u uw mooie figuur terug , zonder de beruchte rijbroek ?

Meer artikels