Tatin van aardappelen met ganzenlever

Recept aangemaakt op 21/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2012 - 14h16
-A +A
Voor :
8 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
50 minutes
Ingrediënten :

1 kg middelgrote aardappelen
1 stuk rauwe ganzenlever
1 eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van Tatin van aardappelen met ganzenlever

Was de aardappelen en borstel ze af met een stalen sponsje. Doe ze in een kookpot, vul die met water tot ze ruim onderstaan en kook gaar (controleer met de punt van een mes).
Giet af, laat afkoelen en pel de aardappelen. Snij ze dan in dunne schijfjes. Leg ze op een grote schotel en bestrooi met zout en peper.

Snij de ganzenlever in dunne schijfjes. Bestrooi met een klein beetje zout en met peper.
Verwarm de oven op180°C.

Vet met een kwastje een vorm in met olijfolie. Bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes. Leg dan een laag ganzenlever, daarna een laag aardappelen en ga zo door. Eindig met de aardappelen. Bestrijk met de olie en zet 20 tot 25 minuten in de oven.

Haal de taart uit de vorm, leg op een warme schotel en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 21/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 14/12/2012 - 14h16
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB