Tartiflette

Recept aangemaakt op 27/11/2012 - 09h07 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/11/2016 - 10h41
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

1 kg aardappelen
1 Reblochon
10 cl vloeibare room
2 teentjes look
1 bussel bieslook
zout, peper
PUB

Bereiding van tartiflette

Was de aardappelen. Doe ze zonder te schillen in een kookpot met licht gezouten water tot ze goed zacht zijn: controleer met de punt van een mes.

Snij de korst van de Reblochon met een mes. Snij de kaas in schijfjes.

Laat de aardappelen uitlekken, schil ze en snij ze in kleine stukjes.

Plet een teentje look en versnipper de bieslook.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Smeer een ovenschotel in met het teentje look.

Doe een laag aardappelen op de bodem van de schotel, dan een laag Reblochon en zo voort.

Tussen elke laag wat peper doen en versnipperde bieslook en look strooien. Lichtjes zouten. Doe de vloeibare room erover en zet gedurende 15 min in de oven. Goed warm serveren.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 27/11/2012 - 09h07 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 08/11/2016 - 10h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB