Tarte Tatin van tomaten

Recept aangemaakt op 08/09/2014 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/07/2017 - 10h11
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
picknick
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

1/2 bosje basilicum
2 eetlepels olijfolie
trostomaten
1 takje verse rozemarijn
1 koffielepel anijszaadjes
koffielepel
venkelzaadjes
400 tot 500 gram boterdeeg
zout
tabasco

PUB

Bereiding van tarte Tatin van tomaten

Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en versnipper ze. Doe ze in een kom en meng er de helft van de olie door. Breng op smaak met enkele druppels tabasco. Dek af en zet koel weg.

Verwarm de oven voor op 210°C.

Ontvel de tomaten. Snij ze in tweeën en verwijder de zaadjes. Bestrooi ze met een klein beetje zout.
Laat ze 10 minuten ondersteboven uitlekken op een rooster of op een vel keukenpapier.

Kwast een vorm in met de rest van de olie. Bedek de bodem met een vel bakpapier.
Strijk ook die in met olie.
Strooi er de anijs-, de venkelzaadjes en de rozemarijnnaalden over.
Leg de tomaten erop. Schik ze goed dicht naast elkaar, met de bolle kant naar onderen, en tot op 1 cm van de rand.

Rol het deeg uit. De diameter moet net iets groter zijn dan die van de vorm.
Leg het deeg op de tomaten en druk de randen rondom rond vast tegen de binnenkant van de vorm.

Zet 35 tot 40 minuten in de oven.

Haal de taartvorm uit de oven.
Laat 5 minuten afkoelen.
Draai de taart dan om op een schotel.
Bestrooi met het basilicum.
 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 08/09/2014 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/07/2017 - 10h11
PUB