Tarte tatin van perziken

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 30/08/2012 - 13h41
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

250 gr taartdeeg
6 witte of gele perziken
50 gr griessuiker
20 gr boter>br>

Bereiding van tarte tatin van perziken

Bereid het taartdeeg.

Zet de oven op 180°C.

Bereid de perziken: schil ze, snij ze in twee, haal de pit weg, en snij elke halve perzik nog eens in twee.

Bereid de caramel: doe de suiker in een klein kookpotje. Snij de boter in stukjes en voeg ze toe. Laat zachtjes koken tot de caramal mooi goudbruin is.

Rol het deeg uit op een vorm van 22 cm. Zorg dat de vorm langs alle kanten mooi gevuld is.

Leg de kwartjes perzik erover. Maar leg ze goed tegen elkaar.

Zorg dat het deeg wat over de rand hangt zodat u het over de perziken kan doen. Goed drukken.

25 min in de oven.

Dan laat u de taart ongeveer 30 min afkoelen en haalt u de taart uit de vorm door een groot bord ertegen te houden en de vorm om te draaien.

Lauw of koud serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 30/08/2012 - 13h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB