Tartaar van zalm en Sint-jakobsvruchten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 03/10/2011 - 15h26
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

1 zalmfilet van 400 à 500 gr
2 sjalotjes
1 stukje van 3 cm gember
1 citroen
tabasco
8 sint-jakobsvruchten
1 soeplepel olijfolie
1 koffielepel roze bessen
4 takjes bieslook
zout,peper
PUB

Bereiding voor Tartaar van zalm en Sint-jakobsvruchten



Snij de zalmfilet in stukjes. Grof snijden met een groot mes.

Schil de sjalotjes en snij de fijn! Schil dan de gember.

Doe de zalm en de sjalotjes in een slakom. Voeg het citroensap toe, rasp de gember en goed mengen. Proef even.
Breng op smaak met zout, peper en enkele druppels Tabasco. Doe plastiekfolie over de kom en bewaar goed koel.

Snij de Sint-jakobsvruchten in fijne sneetjes. Leg ze op een bord en olie ze in met een kwastje.
Doe er wat zout op en een draai van de pepermolen. Bewaar ook deze schotel koel.

Verdeel de tartaar van zalm in vier porties met behulp van twee lepels. Leg de Sint-jakobsvruchten errond.

Verdeel de roze besjes over de borden en strooi wat fijn gesneden bieslook erover.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 03/10/2011 - 15h26
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB