Tartaar van twee soorten zalm, gepocheerde eieren en tarama-saus

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/05/2015 - 16h54
-A +A

Ingrediënten
Voor 4 personen
300 gram zalmfilet zonder graten en vel
100 gram gerookte zalm
2 koffielepels versnipperd bieslook
1 koffielepel olijfolie
4 sneden volkorenbrood

Tarama-saus
2 koffielepels bieslook
2 koffielepels tarama (viskuit)
2 dl fjord
1/2 citroen
4 eieren
1 liter water
1 dl azijn
10 gram zout

Snij de zalmfilet en de gerookte zalm in kleine dobbelsteentjes.
Maak een sausje van het bieslook, de olijfolie, het zout en de peper en werk het door de zalm. Zet 30 minuten in de koelkast. Maak tarama-saus klaar. Klop de fjord op tot hij mooi begint te schuimen. Doe er het bieslook bij, de tarama en het sap van de citroen. Breng op smaak met peper en zout.
Pocheer de eieren een voor een. Breng het water aan de kook met de azijn en het zout en laat het even goed doorkoken. Breek het ei in een kopje en laat het voorzichtig in het ziedende water glijden. Laat het ei enkele minuten pocheren. Neem het met een schuimspaan uit het water en laat het uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere eieren.
Doe de sneetjes brood in een broodrooster en laat ze licht bruinen.
Leg in elk bord een sneetje en schep er telkens een kwart van de zalmtartaar op. Schik er een gepocheerd bovenop. Versier met toefjes tarama-saus.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/05/2015 - 16h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB