Tartaar van tonijn

Recept aangemaakt op 28/02/2012 - 09h18 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 04/05/2017 - 14h02
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

500 gr tonijnfilet
250 gr courgettes
2 sjalotjes
1/4 bosje peterselie
3 groene citroenen
1 soeplepel rode besjes of kappertjes
2 soeplepels olijfolie
zout

PUB

Bereiding van tartaar van tonijn

Haal de huid van de tonijn en snij daarna in kleine stukjes. Bewaar in de koelkast.

Was de courgettes, snij ze in twee en rasp ze fijn. Bewaar een soeplepel geraspte courgettes voor de decoratie.

Schil en versnipper de sjalotjes. Snij de peterselie heel fijn.

Snij 1 citroen in twee, en snij ze in heel fijne schijfjes.

Dan meng je in een kom de tonijn, de sjalotjes, de peterselie en de courgettes. Pers de citroenen en giet het sap in de mengeling samen met nog 2 soeplepels olijfolie. Wat zout toevoegen en op smaak brengen met rode bessen, mengen en koel bewaren gedurende 30 minuten.

Verdeel de tartaar in vier en leg ze op de borden. Versier de borden met de bewaarde courgettes en werk af met de schijfjes citroen, rode besjes of de kappertjes.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/02/2012 - 09h18 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 04/05/2017 - 14h02
PUB