Tartaar van rundvlees met gember

Recept aangemaakt op 29/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 04/05/2017 - 14h04
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

1 tak selder
200 g rundergehakt
6 takjes peterselie
6 takjes bieslook
5 cm gember
1 eierdooier
1 koffielepel mosterd
1 eetlepel sojasaus
1 dessertlepel sherryazijn
1 koffielepel ketchup
1 eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding

Maak de selder schoon en snij hem in zo klein mogelijke blokjes.
Versnipper de peterselieblaadjes en de bieslook.

Meng alles onder het rundergehakt.

Schil de gember, rasp hem en doe hem in een kom.
Doe de eierdooier en de mosterd erbij en roer.
Werk er dan al kloppend de sojasaus, de ketchup, de mosterd, de azijn en de olie onder.
Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de tartaar over de borden.
Leg er een toefje van de saus op en werk af met enkele takjes bieslook.
 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 29/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 04/05/2017 - 14h04
PUB