Tartaar van perziken en peren

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 05/08/2014 - 19h37
-A +A
Voor :
4 personen
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

2 witte perziken
2 gele perziken
1 peer
1/2 citroen
1 sinaasappel
2 takjes munt
PUB

Bereiding van de tartaar van perziken en peren

Schil de perziken. Als ze nog niet rijp genoeg zijn, dompel ze dan 20 seconden in kokend water.
Snijd ze in twee en dan in blokjes.

Pers de citroen en de sinaasappel en giet ze in een slakom.

Schil de peer. Haal het klokhuis eruit. Snijd in blokjes die u onmiddellijk in het sap doet tegen het oxideren. Voeg de stukjes perzik toe en meng voorzichtig.

Plaats de slakom voor een uur in de ijskast of voor 10 à 15 minuten in de vriezer.

Snijd de muntblaadjes in reepjes. Houd er vier opzij.
Meng de gesneden blaadjes voorzichtig door de bereiding op het moment van opdienen.

Plaats tien ringen van 10 à 12 cm in de borden. Dresseer de tartaar van peren en perziken erin. Haal de ringen weg.
Werk af met een blaadje munt en dien goed fris op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 05/08/2014 - 19h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB