Tartaar van komkommer en paprika

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 27/06/2011 - 15h17
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 komkommer
1 rode paprika
4 kleine artisjokken
1 citroen
2 sjalotjes
1 soeplepel vinaigrette
2 soeplepels olijfolie
3 takjes koriander
zout en peper

PUB

Bereiding van tartaar van komkommer en paprika

Was de komkommer en snij in kleine stukken. Doe ze in het vergiet en giet er wat zout over. Bewaar in de koelkast. Was de paprika en snij in twee. Haal de pitjes en de witte stukken eruit. Snij de schil in heel kleine stukjes. Haal de buitenste bladeren van de artisjok weg. Snij de artisjokken in twee. Doe ze in water met wat citroen in samen met enkele ijsblokjes en bewaar in de koelkast. Schil de sjalotjes en snij ze fijn. Snij de blaadjes van de koriander. Spoel de komkommers vluchtig met het ijskoude water. Goed laten uitlekken. Meng dan in een slakom de komkommer, paprika, sjalotjes en koriander. Een soeplepel vinaigrette en twee soeplepels olijfolie toevoegen. Goed mengen. Doe de tartaar op de borden. Leg een halve artisjok op elke kant. Bestrooien met een snuifje zout en geef een goede draai aan de pepermolen. Serveer goed koud.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 27/06/2011 - 15h17
PUB