Tartaar van forel met koriander

Recept aangemaakt op 08/07/2013 - 21h34 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 04/05/2015 - 16h52
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Ingrédients :

Voor 2 personen
300 gram filet van zeeforel
1 witte ui
4 takjes koriander
limoen
20 kerstomaatjes
1 koffielepel
sojasaus
1 koffielepel piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
enkele druppels tabasco
zout
peper

Bereiding van de tartaar van forel met koriander

Snij de forelfilet met een groot mes in grove stukken.
Pel de ui en hak hem fijn.
Haal de korianderblaadjes van de takjes en snipper ze fijn.
Pers de limoen uit.
Was de kerstomaatjes en snij ze doormidden

Doe de vis, de ui en de koriander in een slakom. Rasp er wat limoenschil overheen.
Doe er het limoensap bij, samen met de sojasaus, het piment d'Espelette, de tabasco (hoeveelheid naar smaak), zout en peper.
Meng alles goed, proef en breng eventueel verder op smaak.

Verdeel de tartaar in tweeën en leg op elk bord een portie.
Schik er de tomaatjes rond.
Dien goed koel op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 08/07/2013 - 21h34 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 04/05/2015 - 16h52
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB