Tartaar van aubergines

Recept aangemaakt op 20/06/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/09/2013 - 12h19
-A +A
Voor :
8 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
70 minutes
Ingrediënten :

2 grote aubergines
6 teentjes look
4 à 5 soeplepels olijfolie
Zout; peper van de molen
curry (bijkomstig)
PUB

Bereiding van de tartaar van aubergines

Was de aubergines grondig en snijd de uiteindenen eraf. Snij ze overlangs met een scherp mes in twee. en maak verscheidene inkepingen in de schil. Doe er zout op.

Schil de look, snijd hem in stukjes die je in de inkepingen stopt.

Overgiet elke halve aubergine met olijfolie en wikkel ze in in alufolie.

Plaats ze op een ovenplaat en zet ze 1 uur in de oven.

Haal de papillotes eruit, verwijder de alufolie en haal het vruchtvlees leeg met een lepel. Doe het in een bord en plet het met een vork.

Breng de auberginekaviaar (of -tartaar, de twee worden naast elkaar gebruikt) op smaak met peper en zout.

Zet deauberginetartaar koud tot aan het opdienen. Geef er gegrild volkorenbrood bij.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 20/06/2011 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/09/2013 - 12h19
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB