- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 10 minutes
- Ingrediënten :
-
500 gr aardbeien
1 klein bakje aalbessen
50 gr pijnboompitten
1 citroen
1 koffielepel balsamicovinaigrette
peper van de molen
PUB
Bereiding van tartaat van aardbeien met pijnboompitten
Haal de bloemetjes van de aardbeien, maar was ze niet. Snij in zo gelijk mogelijke stukjes.
Haal de pitjes uit de aalbessen zonder te wassen. Meng ze voorzichtig in een slakom met de aardbeien. Zet in de koelkast.
Verwarm een anti-aanbakpan en doe de pijnboompitten erin. Bak ze gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje totdat ze een beetje gegrilld zijn. Laat ze daarna uitlekken op een absorberend papier.
Doe ze ook in de slakom met een beetje citroensap en een koffielepel balsamicovinaigrette. Meng goed.
Geef er nog drie draaien aan de molen bovenop en meng nog een laatste keer.
Dien de tartaar op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 20/06/2011 - 15h41
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 04/05/2017 - 14h03
PUBLICITÉ