Tartaar met verse tuinkruiden

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/07/2013 - 21h13
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

250 gram gehakte biefstuk
4 eetlepels dragon, peterselie, bieslook, kervel en basilicum
1 dessertlepel mosterd
1 citroen
1 eetlepel room
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
peper
fleur de sel
PUB

Bereiding van de tartaar met verse tuinkruiden

Laat de gehakte biefstuk tot op het laatste moment in de koelkast staan. Hij moet goed koel zijn.

Versnipper alle kruiden en neem er 4 ruime eetlepels van.
Meng de mosterd, de room, de olie en het piment in een kom. Kruid overvloedig met peper en doe er 2 tot 3 mespunten fleur de sel bij.
Proef de saus en breng eventueel verder op smaak.

Giet ze over het vlees en strooi er de kruiden over. Vermeng alles met twee vorken en maak de tartaar zo luchtig mogelijk.
Dien goed koel op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/07/2013 - 21h13
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB