• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Tandpreventie bij kinderen

Tandpreventie bij kinderenVanaf de jongste leeftijd is het zeer belangrijk de melktanden van de kinderen goed te verzorgen. Hoewel deze tanden niet blijvend zijn, spelen zij een doorslaggevende rol voor de inplanting van de nieuwe tanden. Vanaf welke leeftijd en hoe dikwijls moet een kind naar de tandarts?

Gezonde melktanden zorgen voor een goede inplanting van de definitieve tanden.
En daarna zorgen mooie tanden voor een mooie glimlach en een verzorgd gebit waar u lang plezier aan zult beleven. Zodra bij het kind de eerste tanden verschijnen, begint dus de mondhygiëne en de tandpreventie.

Vanaf welke leeftijd moet een kind naar de tandarts?

Een tandarts raadplegen gebeurt best vanaf de leeftijd van 3-4 jaar. De tandarts zal meteen van de gelegenheid gebruikmaken om te vermelden welke de aanbevolen dosis fluor is voor het kind. Hij zal het kind ook vertellen waarom het belangrijk is zijn tanden te poetsen, alsook hoe dikwijls en op welke manier dat moet gebeuren. Dit eerste contact tussen het kind en de tandarts is ook zeer belangrijk om het kind te doen inzien dat een bezoek aan deze toch wel eigenaardige specialist helemaal niet zo erg is.

Hoe dikwijls moet men naar de tandarts?

Het is aan te raden minstens eenmaal per jaar een afspraak te maken bij de tandarts. Vanaf de leeftijd van 12 jaar ongeveer, kan men best tweemaal per jaar naar de tandarts gaan, bijvoorbeeld bij het begin van het schooljaar en tijdens de wintermaanden.

Artikel gepubliceerd door op 11/09/2007

Vindt u het artikel interessant?