Tandimplantaten

Geüpdatet door Dr Sophie Emmanuelli, tandarts op 22/05/2012 - 12h21
-A +A

Tandimplantaten zijn vaste prothesen die heel wat voordelen hebben, op het vlak van comfort, maar ook esthetisch en functioneel.

PUB

Tandimplantaten, vaste prothesen

Het implantaat wordt in het kaakbot bevestigd ter vervanging van de natuurlijke wortel.
Zo’n implantaat is bruikbaar als een of meerdere tanden ontbreken of zelfs een hele rij tanden naast elkaar,  als de achterste tanden ontbreken (en de achterste kies), maar ook als bijna alle of alle tanden weg zijn.

Een gespecialiseerd tandarts - de tandarts-implantoloog - beslist op basis van de ondervraging van de patiënt, van een klinisch onderzoek en andere, aanvullende onderzoeken (bloedonderzoek, panoramische en retroalveolaire foto’s, chirurgisch onderzoek, scan, enz.) of er een tandimplantaat kan geplaatst worden.

 

De voornaamste voordelen van tandimplantaten:

  • Esthetisch: een tandimplantaat is zowat de gelijke van de natuurlijke tand.
  • De prothese is vast en duurzaam.
  • De gezonde naburige tanden worden gespaard en gestabiliseerd.
  • Wordt zeer goed verdragen (biocompatibiliteit).

 

Initialement publié par Dr Sophie Emmanuelli, tandarts le 22/05/2012 - 12h21 et mis à jour par Dr Sophie Emmanuelli, tandarts le 22/05/2012 - 12h21
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Tandimplantaat: wat en hoe Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Wat is een tandimplantaat precies? Wat zijn de verschillende stappen bij het plaatsen van een implantaat? Kan mijn tandarts die ingreep in zijn praktijk doen? Zijn er contra-indicaties? Enkele vragen en antwoorden over tandimplantaten .

Implantaten: kroon of brug? Gepubliceerd op 20/12/2011 - 12h13

Wat zijn de mogelijkheden als u een of twee tanden kwijt bent geraakt? Uw tandarts kan u daar raad over geven, maar niets belet u om vooraf informatie te vergaren, al was het maar over de begrippen implantaat , kroon en brug .

Uitneembare tandprotheses bij senioren: voor- en nadelen Gepubliceerd op 25/08/2015 - 22h46

Tanden missen geeft een functioneel (kauwen) en een esthetisch nadeel. Theoretisch is een tandimplantaat in dit geval het gunstigst: het implantaat zit vast en vervangt de ontbrekende tand(en) permanent. Maar in de praktijk is deze techniek niet alti...

Witte tanden: bleken, facetten of inlays? Geüpdatet op 24/10/2006 - 00h00

Mooie tanden en een stralende glimlach, daar droomt wellicht iedereen van. Maar wat als je dat niet hebt? Zijn er remedies? Ja. Tandartsen beschikken vandaag over heel wat middelen om tanden mooier te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld facetten, inlays e...

Meer artikels