Tandimplantaten: wat u vooraf moet weten…

Geüpdatet door Marion Garteiser op 07/03/2011 - 18h00
-A +A

Als u onlangs een tand verloren hebt, denkt u er wellicht aan hem te vervangen. In dit geval worden tegenwoordig meestal tandimplantaten aanbevolen. Het uiteindelijke resultaat is een tand die eruitziet als een natuurlijke tand. Toch zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Welke stappen leiden uiteindelijk tot het plaatsen van een implantaat?

PUB

De eerste stap voor de plaatsing van een implantaat: het budget!

De prijzen van implantaten zijn afhankelijk van de tandarts en van de hoeveelheid werk die nodig zal zijn voor de plaatsing. Per tand moet u rekenen op minstens € 1000. Voordat u opteert voor de plaatsing van een implantaat, moet u dus goed nadenken over de daaraan verbonden kosten, zeker als u verschillende tanden wil vervangen.

 

Plaatsing van een implantaat: zijn er contra-indicaties?

Zodra u geopteerd hebt voor een implantaat, zal uw tandarts nagaan of dat, rekening gehouden met uw gezondheidstoestand, voor u mogelijk is. Er zijn inderdaad een aantal contra-indicaties voor het plaatsen van een tandimplantaat:

  • Diabetes
  • Nierdialyse
  • Hartstoornissen (hartfalen, hartinfarct)
  • Hemofilie (bloedstollingsstoornis)
  • Patiënten die een transplantatie ondergaan hebben
  • Patiënten die bestraald werden in het hoofd en de hals

Als er voor u contra-indicaties zijn en u hebt één of meer implantaten nodig, dan zult u bijkomende onderzoeken moeten ondergaan.

 

Initialement publié par Marion Garteiser le 07/03/2011 - 18h00 et mis à jour par Marion Garteiser le 07/03/2011 - 18h00

Brochure van de Société de Médecine Dentaire, het verbond van Franstalige tandartsen

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Tandimplantaat: wat en hoe Geüpdatet op 22/07/2009 - 00h00

Wat is een tandimplantaat precies? Wat zijn de verschillende stappen bij het plaatsen van een implantaat? Kan mijn tandarts die ingreep in zijn praktijk doen? Zijn er contra-indicaties? Enkele vragen en antwoorden over tandimplantaten .

Natuurlijke tand of kunsttand? Gepubliceerd op 25/08/2012 - 15h49

De technieken voor kunstmatige tanden zijn enorm geëvolueerd. Er wordt nu zelfs steeds meer overwogen om een tand gewoon te trekken en te vervangen door een kunstmatige tand in plaats van de beschadigde oorspronkelijke tand te behandelen. Wat moet u...

Mooie tanden voor minder geld Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Als u wilt vermijden te veel geld uit te geven voor de verzorging van uw tanden, kies dan een geconventioneerde tandarts die u regelmatig raadpleegt.

Bang voor de tandarts? Er valt iets aan de doen! Gepubliceerd op 24/04/2012 - 11h07

Een bezoek aan de tandarts is voor niemand een pretje. Maar sommige mensen hebben een echte panische angst . Ze gaan nooit naar de tandarts , en hun gebit zal het geweten hebben. Wat kunt u doen om uw angst voor de tandarts te verminderen?

Meer artikels