Tandenborstels kunnen uw gezondheid schaden…

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/02/2011 - 14h20
-A +A

PUB

Goed uw tanden poetsen beschermt ook... de tandenborstel

Om het aantal bacteriën op uw tandenborstel te verminderen kunt u vóór elke poetsbeurt ook een bacteriëndodend mondbad gebruiken. Maar ook gewoon twee keer per dag grondig uw tanden poetsen helpt al. Hoe minder bacteriën er in uw mond zitten, hoe minder er na het poetsen op uw tandenborstel zullen achterblijven... Dat is logisch.

 

Bacteriën en gezondheid van mond  en tanden

Bacteriën spelen een dubbele rol in de gezondheid van onze mond  en tanden. Ze zijn een vijand, omdat een buitensporige vermeerdering van de bacteriën leidt tot de ontwikkeling van tandplaque, van aandoeningen van het tandvlees en van diverse infecties. Dit gezegd zijnde heeft het ook geen zin om paranoïde te worden. Onze mond is gewapend tegen de vele bacteriën die we bij het eten binnenkrijgen.  Ze bevat verdedigingsmechanismen die in normale omstandigheden verhinderen dat ze te veel schade aanrichten.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/02/2011 - 09h37 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/02/2011 - 14h20
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB