Tajine van vis met amandelen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/05/2011 - 14h28
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

400 gr kabeljauw
1 citroen
een mespuntje Harissa
10 wortelen
1 ui
1soeplepel olijfolie
4 gedroogde abrikozen
1 soeplepel visbouillon in poedervorm
kaneel
1 soeplepel vers gesneden koriander
30 gr amandelen
1/2 koffielepel Ras-al-hanout
zout
versgemalen peper

Bereiding van tajine van vis met amandelen

Snij het stuk kabeljauw in 2 en leg het te marineren met het sap van 1/2 citroen, een mespuntje harissa, zout en peper.

Schil de ui en snij in dunne plakjes. Schil de wortel en snij in schijfjes. Snij de abrikozen in 4. Leng de visbouillon aan met een glas water. 

Laat de ui in de warme olie smelten op een gemiddeld vuurtje. Voeg de wortel en de ras-al-hanout toe. Goed roeren.

Voeg de abrikozen, de visbouillon en 1/4 van het kaneelstokje toe. Goed mengen en op een zacht vuurtje laten koken gedurende 10 minuten.

Doe de kabeljauw, de marinade en de amandelen erbij. Laat nog 10 minuten koken. Haal de kaneel eruit. Nog een beetje bestrooien met koriander en opdienen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 02/05/2011 - 14h28
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB