Tajine van lamsvlees met tuinbonen

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/04/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 6 personenIngrediënten1,2 kg lamsschouder12 kleine artisjokken200 gram kekererwten3 uien1,5 kg tuinbonen2 gekonfijte citroenen1 verse citroen2 mespunten saffraan2 eetlepels olijfoliezoutpeperDe dag voordienZet de kekererwten een nacht in de week in koud water.De dag zelfSnij de stelen van de artisjokken, verwijder de harde buitenste blaadjes en snij de artisjokken in vieren. Leg ze in water met het sap van de citroen.Haal de boontjes af en dompel ze 5 minuten in kokend water. Giet de bonen af en haal de zaden uit de peulen. Pel de uien en snipper ze fijn. Snij het vlees in stukken en verwijder het vet. Snij de gekonfijte citroenen in stukken. Verhit 1 eetlepel olie in een tajineschotel of een braadpan en bak het vlees mooi bruin. Haal het vlees uit de pot en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het vet weg. Verhit de rest van de olie en fruit de uien goudbruin. Doe er het vlees bij, samen met de artisjokken, de gekonfijte citroen en een groot glas water. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten stoven op een zacht vuurtje. Doe er de uitgelekte kekererwten bij en de bonen. Los de saffraan op een glas warm water en giet dit erbij. Roer alles goed dooreen en lat nog eens 20 tot 25 minuten pruttelen. Breng voor het opdienen eventueel op smaak met zout en peper.Dien op in de tajineschotel als je er een hebt. Je kunt natuurlijk ook de braadpan op tafel zetten. Je kunt ook diepgevroren tuinbonen gebruiken, meteen een pak minder werk.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/04/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB