Tajine van lamsbout met olijven

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/02/2011 - 16h05
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1,2 kg lamsschouder
1 ui
1 teentje look
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
1 mespuntje saffraan
1/2 koffielepel olijfolie
200 gr zwarte olijven
2 of 3 gekonfijte citroenen
zout
peper
PUB

Bereiding van tajine van lamsbout met olijven

Ontvet de lamsschouder en snij in grote stukken. Schil de ui en snij in kleine stukjes. Pel het teentje look. Spoel en droog de peterselie en de koriander. Scheur de blaadjes eraf en knip ze fijn. Doe dan in een kleine kom de saffraan en hak het fijn, samen met een koffielepel zout.
Verzamel daarna in een cocotte de ui, look, de gesneden kruiden en de saffraan. Lichtjes zouten en peperen. Voeg het lams toe. Voeg voor de helft water toe. Doe de cocotte dicht en breng aan de kook. Voeg dan olijfolie toe. Laat verder koken op een zacht vuurtje voor minstens 1 uur en roer regelmatig.
Wanneer het lams goed gebakken is en het vlees loskomt, haal het er dan af met een schuimspaan. Giet het water weg.
Doe het vlees terug in de pot en voeg de olijven toe. Snij de citroenen in stukken en voeg ze geleidelijk aan toe. Roer en laat nog 10 à 15 minuten koken. Dien op in de cocotte.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/02/2011 - 16h05
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB