Tajine van lamsbout met erwtjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/04/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen


750 g diepgevroren erwtjes
1 ui
2 teentjes look
5 cm gember
4 eetlepels olijfolie
800 g ontbeend lamsbout
1 koffielepel komijnzaadjes
100 g groene olijven
3 gekonfijte citroenschillen
olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding


Kook de erwtjes 2 minuten in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken. Pel de ui en de look en versnipper ze. Schil de gember en hak hem fijn. Verhit de olie in een braadpot en schroei de lamsbout aan alle kanten dicht. Haal de bout uit de pot en gooi het vet weg. Doe de ui in de pot en stoof hem al roerend glazig. Doe het vlees weer in de pot en giet er een klein glas water bij. Doe de look erbij, samen met de gember en de komijn en laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Doe er nog een half glas water bij, strooi er wat zout over, doe het deksel op de pot en laat 20 minuten op een matig vuur verder pruttelen. Doe er dan de erwtjes bij en laat nog eens 10 tot 15 minuten stoven. Doe er als laatste de olijven en de gekonfijte citroen bij. Laat nog eens 5 minuten pruttelen. Haal het vlees uit de pot en snij het in schijven. Schik ze op een voorverwarmde schotel. Schraap de bakresten goed los. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Giet de groentesaus over het lamsvlees.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/04/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB