Tajine van kip met citroen en groene olijven

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/05/2011 - 15h23
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

2 citroenen
2 kippenbouten
75 gr groene olijven
1 ui
1 teentje look
50 gr gepelde amandelen
1 soeplepel olijfolie
Paprika
komijn
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van tajine van kip met citroen en groene olijven

Schil de citroenen en snij ze in sneden. Bewaar ze op een bord.

Schil de ui en look en hak ze fijn. Laat garen in een ijzeren stoofpan (of tajine als u dat heeft) met wat olijfolie. Voeg paprika en komijn toe. Goed mengen.

Doe ook de kippenbouten erbij en laat ze ook garen terwijl u ze regelmatig omdraait.

Voeg dan 3/4 van de schijfjes citroen, de olijven en amandelen toe. Een klein beetje zout toevoegen en peper bij doen. Goed roeren, de stoofpan sluiten en laten stoven op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten.

Doe dan de rest van de schijfjes citroen erbij. Dek terug toe en laat nog 5 minuten koken. Goed warm opdienen met griesmeel op basis van rozijnen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 02/05/2011 - 15h23
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB