Tagliatelle met scampi's en saffraan

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/08/2012 - 10h28
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :
1 tomaat
2 teentjes look
1 sjalot
1 soeplepel olijfolie
1/2 glas witte wijn
1 glas visfumet
1 mespuntje saffraan
200 gr tagliatelle
1/2 bussel bieslook
PUB

Bereiding van Tagliatelle met scampi's en saffraan

Haal de staartjes van de scampi's weg en leg opzij. Doe de hoofdjes en de lijfjes in een kookpot.

Was de tomaat en snij in twee. Druk op de beide helften zodat de pitjes eruit gaan. Snij dan elke helft in kleine stukjes. Pel en schil de look en de sjalot.

Doe 1 soeplepel olijfolie in de kookpot met de scampi's en laat ze garen terwijl u goed roert. Doe de witte wijn erbij, roer goed en laat de wijn wegkoken. Voeg dan de tomaat, de look en de sjalot toe en laat gedurende 5 à 6 minuten goed koken. Doe de visfumet erbij, net als de saffraan en laat nog 10 minuten koken.

Ondertussen kookt u de tagliatelle in het gezouten kokend water (3 minuten minder dan op de verpakking aangegeven).

Was, droog en versnipper de bieslook.

Wanneer de saus een beetje siroopachtig is doet u ze in een vergiet op een andere pot, en druk goed met de achterkant van een lepel om een maximum aan smaak eruit te halen.

Zet deze kookpot op een heel zacht vuurtje. Laat de pasta uitlekken en doe ze erbij. Mengen en 2 minuten laten koken. Voeg dan de scampistaartjes erbij, roer nog eens en laat tenslotte nog 1 à 2 minuten koken.

Doe de tagliatelle met scampi's op een schotel. Strooi de bieslook erover en serveer.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/08/2012 - 10h28
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB