• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Getuigenissen (0)

Tabakstop: stoppen met roken, het kan!

Tabakstop: stoppen met roken, het kan!

Tabakstop is te bereiken op het nummer 0800 111 00. Dat nummer staat op alle pakjes sigaretten.  Alle rokers kennen het dus. De bedoeling is om telefonische hulp te bieden aan wie wil stoppen met roken.

Maar wie zit er aan de andere kant van de lijn?

Tabakstop: 0800 111 00, een gratis hulplijn om te stoppen met roken

Het nummer van Tabakstop staat sinds 2005 op elk pakje sigaretten dat in België verkocht wordt. De bedoeling is om rokers elke keer dat ze een sigaret opsteken te prikkelen om te stoppen met roken. Het initiatief gaat uit van de Stichting tegen Kanker.

Tabakstop is een gratis nummer waar u anoniem terecht kunt op elke werkdag tussen 15 uur en 19 uur. U vindt er een luisterend oor en kunt er tips krijgen die het stoppen moeten vergemakkelijken. U kunt er ook namen en adressen krijgen van tabacologen of van consultaties in rookstopbegeleiding voor een opvolging op maat. Rokers die geen fan zijn van telefoneren, kunnen advies vragen via mail op het e-mailadres advies@tabakstop.

U kunt ook kiezen voor een individuele begeleiding door Tabakstop zelf als u wilt stoppen met roken. U legt een datum vast waarop u wilt stoppen, u krijgt een coach toegewezen, en die belt u op om u in het proces te steunen op momenten die u met hem of haar overeenkomt.

Mensen met een Omnio-statuut of die steun krijgen van het OCMW kunnen via Tabakstop gedurende zes weken een terugbetaling van de nicotinevervangers krijgen. Dat moet de financiële obstakels bij het stoppen met roken uit de weg ruimen.  

Tabakstop: nog andere vormen van hulp

De website Tabakstop (www.tabakstop.be) is een rijke en heel toegankelijke bron van informatie. U kunt er de brochure "stoppen met roken, het kan" downloaden. De brochure behandelt alle stadia van het rookstopproces, van de analyse van de motivatie tot het voorkomen van herval als u eenmaal gestopt bent.
Dus: als u die sigaret beu bent, denk dan aan Tabakstop!

Artikel gepubliceerd door op 16/02/2015

Bronnen: www.tabacstop.be

Vindt u het artikel interessant?