Taart van pompoen, appelen en sinaasappelen

Recept aangemaakt op 30/10/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 27/10/2014 - 16h05
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
180 minutes
Ingrediënten :

3 sinaasappelen
50 gram suiker
1/2 vanillestokje
6 appelen
400 gram pompoen
PUB

Bereiding van taart van pompoen, appelen en sinaasappelen

Schil de sinaasappelen. Leg de schillen 2 minuten in kokend water. Laat uitlekken.
Konfijt de schillen: leg ze in een pot met de suiker, het opengesneden vanillestokje en
het sap van de sinaasappelen. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen op een
zacht vuurtje.

Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Snij ze in schijfjes.
Schil de pompoen. Snij het vruchtvlees ook in dunne schijven.
Leg een vel bakpapier in een taartvorm met hoge rand.

Verdeel een eetlepel van de hete sinaasappelstroop over de bodem van de vorm. Leg in
de vorm achtereenvolgens een laag pompoenschijven en een laag appelen. Breng
tussen elke laag wat van de coulis aan.
Leg de sinaasappelschillen bovenop de taart.

Verwarm de oven tot 150°C.
Leg een vel aluminiumfolie op de taart. Zet de vorm in een grote, met ruim water gevulde
kookpot (principe au bain-marie). Zet de pot in de oven en laat 3 uur bakken.
Dien koel op of op kamertemperatuur.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 30/10/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 27/10/2014 - 16h05
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB