Overslaan en naar de inhoud gaan
PUB
Eerste onderwerp hernemen

STROTTENHOOFD

Gepubliceerd door op 04/02/2011 - 16h14
PUB

Ik heb sinds verschillende maanden een raar drukgevoel onder de adamsappel (achter dat kuiltje).  Het voelt als een drukkend gevoel, precies of er zit dat iets dat niet hoort.  Als ik mijn kin tegen mijn borst druk en ook in liggende positie voel ik het nog harder.  Het is geen pijn.  Daarvoor heb ik perioden gehad dat mijn stembanden bleven "hangen".  Er kwamen dan ook slijmen uit.  Een gastroscopie toonde aan dat ik het symptoom van Barret heb, een chronisch maagbreukje met veel reflux, maar gaf geen problemen ter hoogte van de slokdarm.  Een echografie van het strottenhoofd en de schildklier was ook negatief.  Herkent iemand dit vervelend, drukkend gevoel?  Kan dit misschien een ontsteking zijn veroorzaakt door de reflux van gal ?  Hebben wij daar ergens een klep zitten, waar iets aan kan mankeren?

Fout melden


X
Antwoorden
B0990 heeft op gereageerd

Beste Roosje,

Ik weet precies wat je bedoeld. Ik heb daar al verschillende jaren last van en het gaat op en af, dan weer wel, dan weer minder of niet. Ik heb een schoonzus die dezelfde klacht heeft. De laatste maanden is het er weer constant. Ik word daar soms echt zenuwachtig van. Ben er jaren geleden mee naar de huisarts gegaan die niets abnormaal kon vaststellen. Doorverwezen naar een NKO-specialist, maar die vond ook niets. Volgens hem zou het slijm kunnen zijn, dus slijmoplossende medicatie gekregen, maar dat haalde niets uit. Ik heb wel regelmatig slijmen, al van kindsaf, maar ik weet zeker dat dat het niet is, want dat constante gevoel dat er iets in mijn keel zit heb ik ook als ik geen slijmen heb. Schildklier werd ook gecontroleerd, en wordt nog steeds bij ieder bloedonderzoek gecheckt, maar daar is ook niets mis mee. Reflux heb ik niet, dus denk ik niet dat dat er bij u iets mee te maken heeft. Wat het dan wel is en waardoor het veroorzaakt wordt weet ik ook niet. Ik heb het er ook nooit meer over met de huisarts want deze is niet bekend met deze klacht en vind ook niets, dus zal er ook wel niets ernstigs aan de hand zijn. Alleen is het zeer vervelend en wou ik dat het wel bekend is en er iets tegen te doen is. ik ben wel 'blij' dat ik niet de enige ben met deze klacht, dat ik dus niet abnormaal ben en ik weet zeker dat het niet tussen mijn oren zit, maar zo komt het wel over naar anderen toe die er niet mee bekend zijn. Soms heb ook ik stemproblemen, evenals regelmatig kriebelhoest, waarvan me ook niet duidelijk is wat deze hoest veroorzaakt. Misschien zijn al deze klachten wel met elkaar verbonden, maar ik zie er geen bepaalde volgorde in, ze komen los van elkaar en door elkaar voor. Het zou leuk zijn indien er ergens een arts is die weet waarover dit gaat en vooral die er ook oplossing voor heeft!

joske heeft op gereageerd

beste roosje en bo ik kan je aanraden om contact op te nemen met willy dat is een persoon die zuiver met kruiden werkt geen homeopathie hij helpt mensen van hun kwalen af waar de dokters geen oplossing voor hebben je kan ook met de telefoon hem vragen wat te geven voor jou probleem hij stuurd alles met de post op de kruiden alleen betaal je en die zijn niet duur hij woont in de ardennen je kan alle dagen daar terecht behalve woensdag dan is het hun rustdag daar het een taverne is met mogelijkheid de kruiden tuin te bezoeken  <de gegevens zijn weggehaald door de beheerder> mij heeft hij al vaak geholpen ik zou zeggen maak op een zondag een uitstap naar daar ik hoop dat ik met dit bericht veel mensen kan helpen

PUB