• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Stoppen met roken en het Grote Gemis

Stoppen met roken en het Grote GemisU wilt stoppen met roken? Misschien is de Allen Carr-methode iets voor u. Roken zit volgens Carr tussen de oren. Inzicht verwerven in uw verslaving is een noodzakelijke stap om zonder sigaret gelukkig te zijn.

Altijd alleen

Gestopte rokers hebben het gevoel dat er sinds hun laatste sigaret permanent iets in hun leven ontbreekt. De beleving van de sigaret als beloning, rustmoment, bron van inspiratie of afleiding moeten ze missen. Dat Grote Gemis is sterker dan de voldoening die ze hebben door hun herwonnen gezondheid en verbeterde sociale status. Ze voelen zich slecht, blijvend gekwetst ten aanzien van de sigaret. Altijd alleen, zelfs onder vrienden op een gezellig feest. "Eentje kan toch geen kwaad…" denkt de ex-roker. En in de meeste gevallen wordt hij of zij weer de roker van weleer.

Waarom rook Ik?

Eigenaardig dat mensen die stopten met de Carr-methode geen last hebben van dat altijd aanwezige Groot Gemis. Wat heeft die Carr-training te bieden? Neen, er wordt niet gegraven in uw jeugdtrauma's of aanhoudend gehamerd op de gezondheidsrisico's. De enige doelstelling van de training is u inzicht verschaffen in de enige werkelijke reden waarom u rookt. Hoe is die "panische" drang naar een sigaret door de jaren heen ontstaan?

Artikel gepubliceerd door op 06/01/2004

Bronnen: De psyche van een roker volgens Carr. Pharmaceutisch weekblad, nr. 27, juli 2003:949-951.

Vindt u het artikel interessant?