PUBLICITÉ

Stoofschotel van runds met wortelen

Recept aangemaakt op 28/10/2011 - 10h19 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/03/2013 - 11h00
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1,5 kg rundsstoofvlees
1,5 kg wortelen
1 hart van een seldertak
2 teentjes look
2 soeplepels olijfolie
1 takje tijm
2 laurierbladen
2 kruidnagels
4 mespuntjes geraspte nootmuskaat
5 cl cognac
10 cl rundsbouillon
1 citroen
zout,peper
PUB

Stoofschotel van runds met wortelen

Vraag aan de slager om het vlees vastgebonden te houden.

Schil de wortelen, was ze en snij ze daarna in rondjes van 1/2 cm.

Maak het hart van de selder schoon en snij het fijn. Hou enkele blaadjes bij. Pel de teentjes look en snij ze in 4.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Warm de olie op in een sauteerpan met anti-aanbaklaag en gooi de wortelen, de look, de tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagels erin.  Laat de wortelen garenop een fel vuur, 7 à 8 minuten ongeveer, tot ze karamelliseren. Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat. Haal ze er dan uit met een schuimspaan en bewaar ze in een terrine, met hun aromaten. Voeg de fijngesneden selder toe.

In de sauteerpan laat je het vlees garen langs alle zijden gedurende 5 minuten. Voeg wat zout en peper toe en giet erna de cognac erover en laat deze verdampen.

Doe het vlees samen met het sap in een cocotte. Doe de wortelen erbij en ook het rundsbouillon. Zet de cocotte vervolgens in de oven voor 3 uur.

Snij het vlees in sneetjes en leg het op een schotel. Besprenkel de gekonfijte wortelen met citroensap. Leg ze op de schotel. Leg de bewaarde selderblaadjes erbij. Nog wat peperen en klaar.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/10/2011 - 10h19 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 12/03/2013 - 11h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ